Pannenkoekenbak Deinze voor OVNP

overhandiging_cheque_pannenkoekenbak_aan_oudervereniging_voor_nierpatiënten_(c)_Daisy_Vandamme

(c) Daisy Vandamme

Buitenschoolse opvang De Brieltuin organiseerde in oktober een pannenkoekenbak, deze keer ten voordele van de Oudervereniging nierpatiëntjes (OVNP), mee gecoördineerd vanuit het UZ Gent.

Prof.Dr.Sunny Eloot, coördineert vanuit het Universitair Ziekenhuis Gent, samen met collega-professoren van de nefrologie en pediatrische nefrologie, een multicentrisch wetenschappelijk project UToPaed in Gent, Antwerpen, Leuven, Luik, Brussel en Londen. Dit project heeft tot doel de behandeling van kinderen met nierfalen te personaliseren en optimaliseren, zodat hun levensverwachting maar ook hun levenskwaliteit aanzienlijk toeneemt.

Deze opbrengst heeft tot doel een receptenboek te verdelen onder deze kinderen met kindvriendelijke én lekkere gerechten, die rekening houden met hun nierziekte. ‘Lekker eten en gezellig samen zijn’, zoals tijdens een pannenkoekenbak, vormen een belangrijk deel in het leven van deze kinderen en dit receptenboek zou toelaten dat deze kinderen met nierfalen dit ook kunnen beleven met hun leeftijdsgenoten.

De pannenkoekenbak bracht 1.750 euro op. Bedankt aan allen voor jullie inzet en steun!

Plaats een reactie